Tarihçe

20.11.2012 2790

 Tarihçe

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 07/07/1999 tarih 7121 sayılı onayı ile Meram İlçesi, Osman Gazi Mahallesi Dutluca Sokakta, devlet yatırım programı ile yaptırılan yirmi bir derslikli binamız, 1999-2000 eğitim öğretim yılından itibaren Meram 75. Yıl Lisesi adıyla eğitime başlamıştır.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 25/06/2013 tarih ve 70182848/105.01/1514437 sayılı onayı ile kız teknik ve meslek lisesine dönüştürülmüş olup, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim vermeye devam etmektedir.         

Okulumuz toplamda 6807 metrekare bir alana sahiptir. 5607 metrekaresi bahçe alanı olmak üzere, 1200 metrekare alan üzerine,  zemin artı üç kat olarak inşa edilmiş olup, yirmi bir derslik, üç idare odası fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı, iki adet bilgi ve iletişim teknolojileri laboratuvarı, çocuk gelişimi ve eğitimi atölyesi, öğretmen odası,  memur odası,  resim atölyesi,  müzik odası, rehberlik servisi,  spor odası, kantin, kütüphane, arşiv odası, çok amaçlı salon, kazan dairesi, depo  ile voleybol, basketbol, badminton sahaları ve spor alanlarına sahiptir. Oyun alanlarının ve okulun çevresi panel çitlerle çevrilmiş olup, önden ve yandan olmak üzere öğrenci giriş ve çıkışını sağlayan üç kapısı vardır. Okulun oyun sahalarına asfalt döşenmiş, çevresi ağaçlandırılmıştır. Öğrenci su ihtiyacı için bahçe içerisinde bir çeşme vardır. Okul ve öğrenci güvenliği için otuz iki adet kamera, alarm sistemi vardır.

Okulumuz Konya'nın nitelikli eğitim veren ve Ülkemiz ekonomisine katkı sunan kurumlarından biri olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Genel Durumu

Okulumuz, 2021-2022 Eğitim-öğretim yılına 1 müdür, 4 müdür yardımcısı, 42 öğretmen, bir memur, 1 geçici görevli olmak üzere toplam 1 hizmetli ve 525 öğrenci ile başladı. Öğretmenlerimizin hizmet yılı ortalaması 10-20 yıl olup, dört yüksek lisans olmak üzere on bir kişi de uzman öğretmendir. Öğretmenlerin hepsi kadroludur. Okulumuzun öğretmen kadrosu yeterlidir. Okulumuzun rehber öğretmen dışında kadrosu yeterlidir. Tayin nedeniyle ayrılmış öğretmenlerin yerine hemen yenisi atanmaktadır. Okulumuz idareci ve öğretmenleri arasında olumlu bir iletişim mevcuttur. Okulumuzda çeşitli kutlamalar ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedirler.

Okul idaresi ve öğretmenler olarak bizler, Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, Milli Eğitimin temel amaç ve hedeflerini özümsemiş; çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma faydalı, yaratıcı, pozitif düşünen ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek üzere bu okulda görev yaptığımızın bilincinde insanlarız.

Görevimizi yaparken ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin fikirlerine de önem veririz. Bizim için bütün öğrenciler değerlidir. Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı ve yenilikleri destekleriz. Bizim için karar alma sürecinde katılımcılık, şeffaflık ve eşitlik esastır. Biliyoruz ki çağımız bilgiyi öğretme çağı değil, bilgiye ulaşma yollarının öğretildiği çağdır. Bu nedenle önemli olan bütün öğrencilerimizin "öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak" en önemli amaçlarımızdan biridir. Eğitimde kaliteyi her zaman ön planda tutarız.

Sınıflarımızın ortalama mevcudu 30-35 kişidir. Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerin sayısal ağırlıklı derslerdeki akademik başarısı daha düşüktür. Okulumuz, yükseköğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme oranı %38 ile %50 arasındadır.

Okulumuz, 2.416 m² kapalı,  4.391 m² açık alan olmak üzere 6.807 m²'lik bir alanda kurulmuştur. Tek blok üzerine üç katlı olarak inşa edilmiştir. yirmi bir derslik, üç idare odası fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı, iki adet bilgi ve iletişim teknolojileri sınıfı, çocuk gelişimi atölyesi, öğretmen odası,  memur odası,  resim atölyesi,  müzik odası, rehberlik servisi,  spor odası, kantin, kütüphane, arşiv odası, çok amaçlı salon, kazan dairesi, depo ile voleybol, basketbol, badminton sahaları ve spor alanlarına sahiptir. Oyun alanlarının ve okulun çevresi panel çitlerle çevrilmiş olup, önden ve yandan olmak üzere öğrenci giriş ve çıkışını sağlayan üç kapısı vardır. Okulun oyun sahalarına asfalt döşenmiş, çevresi ağaçlandırılmıştır. Öğrenci su ihtiyacı için beş musluklu bir çeşme vardır.

Okulumuzda kapalı devre kamera sistemi mevcuttur. Kamera sistemi ile okulumuz daha güvenli bir okul haline gelmiş ve okul demirbaşlarına verilen zararlar azalmıştır. Ayrıca disiplin olaylarında önemli bir azalma görülmüştür.